moshaverrkhob
moshaverrkhob

چگونه دعواي كودكان بر سر اسباب بازيشان را مديريت كنيم؟

بعضي از بچه ها علاقه اي به اشتراك گذاشتن اسباب بازي خود با بچه هاي ديگر ندارند و يا حتي اسباب بازي آن ها را به زور مي گيرند. گاهي هم بر سر وسايل بازي در مهدكودك يا خانه بازي دعوا و كتك كاري مي كنند.

فرض كنيد در حالي كه كودكتان با دوستش درحال بازي است، شما متوجه مي شويد كه دوستش، ماشين اسباب بازي مورد علاقه كودكتان را از او گرفته و دارد بازي مي كند، كودكتان كه از اين مساله خوشحال نيست، ماشين را از او مي گيرد و دعوا و جيغ شروع مي شود. رفتار شما در برخورد با اين اتفاق چيست؟

اسباب بازي را از كودكتان گرفته به دوستش مي دهيد؟ وارد دعواي آن ها نمي شويد و منتظر مي مانيد خودشان اين مساله را حل كنند؟ كودك خود را خسيس خطاب مي كنيد و سرزنشش مي كنيد؟

بنظرتان چه رفتار و واكنشي در مواقع دعواي كودكان درست است؟ اگر واكنش مناسبي در اين شرايط نداشته باشيد، ممكن است با رفتار خود به كودكتان آسيب وارد كنيد و يا رفتاري داشته باشيد كه تبديل به يك عادت شده و كودكتان براي رسيدن به خواسته هايش از آن استفاده خواهد كرد.

اگر شما هم در اين شرايط آشفته مي شويد و نمي دانيد واكنش درست چيست، اين بخش از مشاورانه به شما كمك خواهد كرد.

واكنش درست والدين هنگام دعواي كودكان سر وسايل
والدين در برخورد با اين شرايط، واكنش هاي متفاوتي دارند. برخي از والدين نگران قضاوت ديگران در مورد روش تربيت شان مي شوند، در نتيجه از اين اتفاق بسيار ناراحت و آشفته مي شوند و كودك خود را سرزنش مي كنند. گروهي ديگر از والدين كاملا بي تفاوت برخورد مي كنند و وارد دعوا كودك نمي شوند.

برخي از والدين نيز در مواقعي كه كودك بر سر وسايل خود دعوا مي كند، خوشحال مي شوند چون تصور مي كنند اين رفتار به اين معناست كه كودكشان مي تواند از پس حق خود دفاع كنند و گليمش را از آب بكشد. در ادامه نكاتي را آورده ايم كه كمك مي كند بهترين رفتار را در اين مواقع داشته باشيد.

اسباب بازي او را به زور از دستش نگيريد.
در اين مواقع بايد اول از همه به سن كودك توجه كنيد.

مثلا نبايد انتظار نداشته باشيد كه كودك دو ساله ي شما معناي بخشش را درك كند.


چگونه دعواي كودكان بر سر اسباب بازي
اگر زودتر از زمان مناسب كودك را مجبور به كنار گذاشتن خودخواهي كنيد و يا او را مجبور كنيد كه وسايلش را به كودك ديگري بدهد يا به زور وسايلش را گرفته و به كودك ديگري بدهيد، باعث ايجاد احساس عدم امنيت در كودك خود مي شويد.

كودكتان همواره ترس و نگراني دارد كه وسايلش را بايد به كودك ديگري بدهد، در نتيجه از بازي با ديگر بچه ها خودداري مي كند و وقتي بازي مي كند، با نزديك شدن هر كودكي به وسايلش دچار ترس و وحشت شده و او را پس مي زند.

بگذاريد او با كودكي كمي بزرگتر از خود بازي كند
كودك دو ساله مفهوم رعايت حق ديگران را نمي داند، پس اگر او وسايل بچه هاي ديگر را مي گيرد، زورگو نيست. بهتر است بگذاريد كودكتان با بچه هاي كمي بزرگتر از خود، كه مي توانند در مقابل اين رفتار كودكتان مقاومت كرده و از حق خود دفاع كنند، بازي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-چگونه دعواي كودكان بر سر اسباب بازيشان را مديريت كنيم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/12/9  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب